Хто має складати тести ЗНО у 2022 році

У 2022 році державну підсумкову атестацію у формі ЗНО проходитимуть випускники старшої школи, а також учні та студенти професійно-технічних і вищих закладів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

ЗНО 2022  foto1Також зовнішнє оцінювання можуть складати випускники минулих років, які планують вступати на навчання до закладів вищої освіти.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести не більш ніж з п'яти навчальних предметів за кошти державного бюджету. Якщо учасник бажає скласти тести більше ніж з п'яти навчальних предметів, він зможе зробити це на платній основі.

Випускники шкіл 2022 року, а також учні та студенти професійно-технічних і вищих закладів освіти, які у 2022 році здобувають повну загальну середню освіту, обов'язково складають ДПА у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів:

  • української мови (усі завдання сертифікаційної роботи) або української мови і літератури (в оцінку ДПА зараховується частина тесту з української мови);
  • математики (рівень стандарту або профільний залежно від того, на якому рівні цей предмет вивчався в школі);
  • історії України (частина тесту "Період XX - початок XXI століття") або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежно від того, на якому рівні цей предмет вивчався в школі) - за вибором випускника;
  • одного з навчальних предметів за вибором випускника: історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

При складанні тесту з української мови та літератури учасники тестування можуть отримати три оцінки: за частину тесту з української мови (за шкалою 100-200 балів), за весь тест з української мови та літератури (за шкалою 100-200 балів) та оцінку ДПА за шкалою 1-12 балів за виконання завдань з української мови.

При складанні будь-якого іншого тесту учасники можуть отримати дві оцінки: оцінку ДПА за виконання всього тесту або його частини (для математики, іноземної мови та історії), а також оцінку за шкалою 100-200 балів за виконання всіх завдань відповідного тесту.

Оцінки за шкалою 100-200 балів можна буде використати для вступу до закладів вищої освіти України. Вибір необхідних учаснику ЗНО оцінок за кожним предметом здійснюється під час реєстрації на ЗНО.

Окрім того, для вступу до закладів вищої освіти випускники 2022 року можуть додатково обрати будь-який п'ятий предмет з переліку предметів ЗНО за кошти держбюджету. Додатково учасник може скласти тести більше ніж з п'яти навчальних предметів на платній основі.

Випускники шкіл минулих років, які вступають до закладів вищої освіти, можуть скласти тести не більше ніж з п'яти навчальних предметів на вибір: українська мова, українська мова і література, математика, історія України, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова, біологія, географія, фізика, хімія. Окрім того, випускники минулих років можуть скласти тести більше ніж з п'яти навчальних предметів на платній основі.

Журнал "Сучасна освіта" - останній випуск

  • Березень 2024

    Абітурієнту 2024 – Спеціальність 231 «Соціальна робота» – де вчитися в 2024 році (коледжі, університети України). Спеціальність 033 «Філософія» - умови вступу, довідник ЗВО України. Бакалавр – яка це освіта і чи потрібно навчатися далі? Вступ на бакалаврат – 2024: календар проведення НМТ. Навчання під звуки війни – історія ПТУ №14 м. Нова Каховка. НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» запрошує на навчання. Кращі університети світу для вивчення авіації – огляд, умови вступу і навчання. ВНЗ Греції: куди йти вчитися. Університети Республіки Кіпр запрошують на навчання українців. Як виїхати за кордон за візою цифрового кочівника? Як в Міжнародному космічному університеті готують майбутніх космонавтів. Читайте про все це в журналі «Сучасна освіта» №3 (березень, 2024 рік) Читати далі
  • 1

Підписуйтесь!

Якщо вам подобається те, що ви читаєте в Інтернеті, чому б не скористатися нашою підпискою. Ви будете отримувати на електронну пошту номер журналу одразу після його виходу в світ. Ми підготували для вас корисний сервіс «Безкоштовну он-лайн передплату» на свіжий випуск журналу «Сучасна Освіта». Щоб підписатись, заповніть форму.

Журнал «Сучасна Освіта» постійно зростає, прагнучи надавати високоякісний контент, який вітається різноманітною спільнотою студентів. Розповідаючи про кращі навчальні заклади, а також останні академічні тенденції, ми допомагаємо нашим читачам бути в курсі того, що відбувається у сфері освіти. Читайте, аналізуйте, вирішуйте - ми допоможемо!

Про нас

Більше 20 років ми допомагаємо молодим людям приймати найважливіші рішення у житті, такі як вибір професії, ВНЗ, побудова успішної кар'єри. Ми професійно збираємо та розповсюджуємо достовірну освітню інформацію, виявляємо та рекомендуємо можливості для отримання кращої освіти в Україні та за кордоном.


Наші проекти

Контакти