Привабливий світ мистецтва і творчості - який він?

Творчість - це створення унікальних, ексклюзивних духовних або матеріальних цінностей, чогось нового і одиничного, того, що створюється не на виробництві, не на потоці.

Ніхто не зможе повторити, те, що було створено майстром в процесі творчості. Це може зробити тільки сам творець, але навіть у нього його творіння не вийде повністю ідентичним попередньому.

Отже, які ж професії відносяться до творчих? При бажанні творчість можна знайти в кожній професії але, на жаль, не кожна професія визначається, як творча. Які творчі професії існують і є такими напевно? Давайте дізнаємося!

Творчі професії foto2

Які творчі професії існують?

Давайте з'ясуємо, які є творчі професії і перерахуємо їх. Професії у сфері мистецтва, безсумнівно, можна назвати найбільш творчими.

Артист, художник, письменник, поет, співак, режисер театру і кіно, танцюрист, хореограф, музикант - майстри цих професій створюють духовні цінності, дарують емоції і враження.

Безперечно, те, що створюється або буде створено цими людьми, ніким не може бути повторено. Цей список можна поповнити такими професіями як оператор, відеорежисер, звукорежисер, монтажер, костюмер, бутафор, майстер спецефектів, освітлювач, художник-декоратор, сценарист, мультиплікатор.

Звабливий світ моди. Творчість тісно вплетена в будь-яку професію, яка відноситься до цього чарівного і красивого світу. Які творчі професії існують в ньому? Модельєр або дизайнер одягу, конструктор одягу, іміджмейкер, стиліст і, звичайно ж, найпривабливіша для молоді професія - модель на подіумі.

Комп'ютерні технології, які стрімко розвиваються, породили нові спеціальності та професії, що так само відносяться до творчих - графічний дизайнер, художник-аніматор, майстер комп'ютерних спецефектів, веб-дизайнер, копірайтер.

Які ще бувають творчі професії?

Чи є ще професії, які відносяться до творчих? Є і їх безліч. Перукар, візажист, майстер з манікюру та педикюру, майстер з пошиття одягу - у всіх цих професіях присутня творчість, потрібні фантазія і художній смак, щоб допомогти клієнту визначитися з вибором, допомогти йому, підкреслити його природну красу, приховати недоліки.

Архітектор, дизайнер інтер'єрів, ландшафтний дизайнер - одні з найбільш затребуваних в даний час творчих професій.

Кухар-кулінар, кондитер творять шедеври зі звичайних продуктів, роблячи чарівну і смачну казку.

Бармен влаштовує справжні художні шоу та вистави за стійкою бару, творячи і придумуючи різні види напоїв. Сомельє підкаже, яке вино вибрати, яке з вин краще поєднується з блюдом, які вибрав клієнт, яке вино краще підкреслить смак цієї страви. Він вивчає вина, їх якості, підбирає вина і для всього цього теж потрібні творча жилка і хороший смак.

Бариста - фахівець з кави, він завжди знає яку каву запропонувати клієнту, і він може зробити не просто каву, а кавовий коктейль, щоб порадувати клієнта незвичайним, але на диво смачним поєднанням кави і різних інгредієнтів. Майстер чайної церемонії - це творець східної казки. Недарма ця професія зародилася на Сході, в Японії і Китаї, де вона до сих пір користується великою повагою.

Сомельє, бариста, майстер чайної церемонії - це рідкісні творчі професії, але дуже цікаві.

Така професія, як масовик-витівник, яку зараз називають красивим словом - аніматор, несе в собі чималу частку творчості. Треба бути і сценаристом, і режисером, і актором, що б організувати дозвілля людей, розважити їх і допомогти відпочити від буднів.

Фотограф і фотохудожник - престижні і цікаві професії. Вони можуть помітити і зафіксувати прекрасні миті життя, дивовижні дрібні деталі, часом дуже непомітні, вони візуально зберігають для людей пам'ять про їх життя.

Флорист - працює з квітами, тільки він може зібрати в красивий букет навіть найбільш непримітні квіти, виділяючи і підкреслюючи їх красу. Спеціаліст з реклами - жоден бізнес не може обійтися без представників цих професій, вони затребувані і їх праця добре оплачується.

Все більше і більше збільшується інтерес до ручної творчості. Які є творчі професії в цьому сегменті? Майстер народних промислів творить красу своїми руками без застосування будь-яких машин і апаратів. Петриківський розпис, поліські і полтавські гобелени та килими, гончарне мистецтво Опішні, решетилівська вишивка, мальована кераміка в місті Косів, ковальство у Рівному, дерев'яні іграшки в Яворові, писанкарство в Коломиї та багато інших - з кожним роком набувають популярності і цінності, а значить і ця професія стає все популярнішим.

Майстер-склодув - це чарівник, з рук якого виходять неповторні тендітні шедеври. Люди завжди будуть користуватися посудом або прикрашати свій будинок скляними виробами, а значить, і професія ця буде існувати завжди.

Ювелір - безумовно, творча професія. Створюючи шедеври з дорогоцінних металів і каменів, ювелір дарує радість і почуття краси багатьом людям. Майстер-червонодеревець творить з шматків дерева незвичайні і екологічні речі ручної роботи, які використовуються в побуті, в будівництві і дизайні будинків, прикрашають наше житло.

Коваль може викувати прості грати для паркану з шматків заліза, а може зробити витвір мистецтва, яке проживе століття. Заняття рукоділлям - різною вишивкою, шиттям, в'язанням, валянням, виготовленням ляльок та іграшок ручної роботи - все це стає все популярнішим і популярнішим і теж відноситься до творчих професій. Але, навіть якщо рукоділля не стане Вашою професією, то додатковий заробіток цей вид творчості Вам зможе принести.

Творчі професії foto1

Яку творчу професію обрати?

Відповісти однозначно на це питання не можна. Не існує критеріїв, яка творча професія краща і цікавіша. Не можна дати чітку і однозначну відповідь, що саме ось ця творча професія дозволить вам заробляти багато грошей або допоможе піднятися по кар'єрних сходах.

Все індивідуально і залежить від талантів, нахилів та бажання людини. А також, що важливо, від її амбіцій. Найголовніше, вибрати саме те, до чого лежить Ваша душа, що Вам ближче всього і зрозуміти, чим Вам цікаво займатися. Як тільки Ви розберетеся в Ваших бажаннях, то питання "Яку творчу професію обрати?" не виникне.

А ще є великий плюс на користь вибору творчої професії - більшість творчих професій благополучно поєднуються, переплітаючись одна з одною, вростають одна в одну. Можна вибрати кілька спеціальностей, що відносяться до творчих професій, і успішно займатися всіма. Наприклад, можна почати з кар'єри моделі, а потім стати дизайнером одягу.

Майстер народних промислів може одночасно працювати і як ювелір. Артист може бути письменником і співаком, а режисер може писати чудові сценарії для своїх фільмів або п'єси для своїх вистав.

Архітектор паралельно з проектуванням будинків може освоїти професію столяра-червонодеревника і створювати дерев'яні частини інтер'єру будинків, які він проектує. Фотограф може паралельно працювати графічним дизайнером і використовувати в роботі свої фотознімки. І таким чином можна поєднувати всі існуючі творчі професії.

 

Журнал "Сучасна освіта" - останній випуск

  • Березень 2024

    Абітурієнту 2024 – Спеціальність 231 «Соціальна робота» – де вчитися в 2024 році (коледжі, університети України). Спеціальність 033 «Філософія» - умови вступу, довідник ЗВО України. Бакалавр – яка це освіта і чи потрібно навчатися далі? Вступ на бакалаврат – 2024: календар проведення НМТ. Навчання під звуки війни – історія ПТУ №14 м. Нова Каховка. НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» запрошує на навчання. Кращі університети світу для вивчення авіації – огляд, умови вступу і навчання. ВНЗ Греції: куди йти вчитися. Університети Республіки Кіпр запрошують на навчання українців. Як виїхати за кордон за візою цифрового кочівника? Як в Міжнародному космічному університеті готують майбутніх космонавтів. Читайте про все це в журналі «Сучасна освіта» №3 (березень, 2024 рік) Читати далі
  • 1

Підписуйтесь!

Якщо вам подобається те, що ви читаєте в Інтернеті, чому б не скористатися нашою підпискою. Ви будете отримувати на електронну пошту номер журналу одразу після його виходу в світ. Ми підготували для вас корисний сервіс «Безкоштовну он-лайн передплату» на свіжий випуск журналу «Сучасна Освіта». Щоб підписатись, заповніть форму.

Журнал «Сучасна Освіта» постійно зростає, прагнучи надавати високоякісний контент, який вітається різноманітною спільнотою студентів. Розповідаючи про кращі навчальні заклади, а також останні академічні тенденції, ми допомагаємо нашим читачам бути в курсі того, що відбувається у сфері освіти. Читайте, аналізуйте, вирішуйте - ми допоможемо!

Про нас

Більше 20 років ми допомагаємо молодим людям приймати найважливіші рішення у житті, такі як вибір професії, ВНЗ, побудова успішної кар'єри. Ми професійно збираємо та розповсюджуємо достовірну освітню інформацію, виявляємо та рекомендуємо можливості для отримання кращої освіти в Україні та за кордоном.


Наші проекти

Контакти